itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Норвегії заявили, що передають Україні F-16 для ударів глибоко в російський тил

Норвегія постачає в Україну винищувачі F-16, оскільки вважає, що Збройні сили України також повинні зміцнити свою здатність вдаряти в тилу противника.

Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде під час спільного брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Я належу до тих країн Європи, які вважають, що Україні також потрібно зміцнити свою спроможність наносити удари в тилу противника, що є однією з причин, чому ми раді брати участь у програмі винищувачів F-16, де ми передамо норвезькі F-16, оновлені і в хорошому стані, спільно з данцями і нідерландцями, – сказав він.

Барт Ейде також зауважив, що навчання українських пілотів триває, і можливі інші способи підвищення здатностей України наносити удари вглиб тилу противника. Він додав, що F-16 є технологічною платформою, і ефективність цих літаків залежить від установленого на них озброєння.

Нагадаємо, уряд Нідерландів прийняв рішення виділити понад 4 мільярди євро на допомогу Україні протягом 2024-2026 років, зокрема на потреби оборони.

По материалам: Подробности