itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
В Україні спрощують усиновлення дітей

Кабінет міністрів України під час засідання ухвалив зміни до процесу усиновлення дітей. Його спростили. Про це заявило Міністерство соціальної політики України, повідомляє пресслужба Кабміну.

Усиновлення

Згідно з нововведеннями, сім'я, яка перебуває у процесі усиновлення дитини, зможе забрати її до себе до рішення суду.

Таке тимчасове влаштування дитини в сім'ю потенційних усиновлювачів можливе у разі, якщо:

  • сім'я чи кандидат в усиновлювачі отримав позитивний висновок райдержадміністрації чи виконавчого органу міської чи районної ради про доцільність усиновлення та відповідність інтересам дитини;
  • сім'я чи кандидат в усиновлювачі подав до суду заяву про усиновлення дитини.

Крім цього, термін дії довідки про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, збільшився до 24 місяців.

Служби у справах дітей на місцях матимуть доступ до інформації про дітей, які потребують усиновлення, не лише у межах свого населеного пункту, а й усіх дітей області. Таким чином, більше дітей і більше потенційних усиновлювачів зможуть отримати шанс зустріти один одного.

Опіка

Тепер оформити опіку над дитиною, якщо другий з подружжя перебуває на військовій службі, також буде простіше. Згідно з правилами, подавати висновок про стан здоров'я мають обоє з подружжя, а не лише людина, яка бере дитину під опіку. Але тепер той, хто служить, зможе подати такий висновок упродовж 15 днів після повернення.

Раніше ми писали про те, що уряд схвалив підвищення акцизу на пальне.

По материалам: Подробности