itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
"Не можна дозволити росії використовувати затримку допомоги": Кулеба переговорив з Блінкеном

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Він закликав не дозволити росії використовувати затримки в допомозі Україні для просування на фронті. 

Про це повідомив в Twitter-акаунті голова МЗС.

За словами Кулеби, під час перемовин він подякував Блінкену за нещодавній пакет військової допомоги, який допоможе Україна протистояти російській агресії. 

Зокрема міністр наголосив на важливості продовження американської, а також міжнародної допомоги Україні, у тому ж числі засобами протиповітряної оборони й артилерійськими боєприпасами. 

"Ми не можемо дозволити Росії використовувати затримки в наданні допомоги для просування вперед, наражаючи всю Європу і демократичний світ на ризик ще більшої війни", — відзначив Кулеба. 

Також під час переговорів сторони: 

  • обговорили шляхи затвердження критично необхідного пакету підтримки України з боку США;
  • обмінялись думками щодо очікуваних результатів Вашингтонського саміту НАТО, який відбудеться у поточному році. 

"За останні роки Україна неодноразово демонструвала, що при достатній підтримці ми можемо перемогти Росію на полі бою. Відмова від подальшої підтримки України серйозно підірве лідерство США в усьому світі і поставить під загрозу американську національну безпеку", — додав міністр.

По материалам: Подробности