Site icon Главпост

Рада підтримала законопроект про угоди зі слідством

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Рада підтримала законопроект про угоди зі слідством

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №12039 про угоди зі слідством. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Цей текст підтримали і САП і НАБУ, також він відповідає нашим міжнародним зобовʼязанням. За основу — 268. Законопроект не голосували одразу в цілому, так як в залі були застереження щодо цього від двох фракцій", — написав нардеп.

Законопроект стосується осіб, які скоїли корупційний злочин і погодилися укласти з прокурором угоду про визнання винуватості, написала народна депутатка Ірина Геращенко. Передбачається додаткове  покарання — штраф.   

Розмір штрафу визначатиметься судом:

Як додаткове покарання пропонується конфіскація майна у разі звільнення особи від відбування покарання з випробувальним терміном у випадках укладання угоди. 

Проект закону "Про вдосконалення регулювання угод про визнання винуватості у кримінальних провадженнях щодо корупційних кримінальних правопорушень та кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією":

Пропонується додати норму, що до моменту коли судді переходять до нарадчої кімнати, сторони угоди про визнання винуватості мають право змінювати або укладати нову.

По материалам: Подробности

Exit mobile version