Site icon Главпост

Лікування раку простати. Причини розвитку онкології

Патологія здебільшого розвивається у чоловіків після п’ятдесяти років і потребує лікування раку простати. В цей період характерними є вікові зміни організму. Серед можливих причин розвитку злоякісної пухлини можна виділити наступні:

Існує вірогідність спадкової передачі захворювання від батька до сина, але вона відбувається не в кожному випадку.

Симптоматичні прояви онкології простати

Злоякісне ураження передміхурової залози виражено не проявляється на початкових етапах, тому для виявлення потрібно проходити профілактичні огляди простати. Симптоми мають нетиповий характер, схожі з проявами інших захворювань сечостатевих органів:

Вказані порушення необов’язково свідчать про розвиток онкології. Вони можуть вказувати на цистит, аденому простати, сечокам’яну хворобу. Для точної діагностики варто звернутись до лікаря та пройти комплекс досліджень. Він включає УЗД сечостатевої системи, КТ, гістологічне дослідження біологічного матеріалу, взятого з простати.

Технології лікування пухлини простати

Злоякісне новоутворення передміхурової залози потребує хірургічного втручання. Якщо патологічний процес не метастазував за межі простати, проводять радикальну простатектомію. Вона передбачає видалення ураженого органу. До простати можна дістатись двома способами – лапароскопічним або трансуретральним.

В першому випадку на черевній стінці виконують кілька проколів, через які вводять хірургічні інструменти (троакари), мініатюрну відеокамеру та джерело світла. Трансуретральна резекція передбачає ендоскопічний доступ через природний отвір уретри, без розрізів. Застосування обох цих методів дозволяє зменшити травмування тканин, реабілітаційний період та уникнути втрати крові.

При наявності метастазів до операції призначають курс променевої терапії або хіміотерапії. Медикаментозні препарати не допоможуть вилікувати рак, але зможуть зупинити метастази, зменшити пухлину до розмірів, які дозволять провести простатектомію. Чим раніше звернутись до лікаря для діагностики та призначення лікувального плану, тим позитивнішим буде прогноз щодо виживання пацієнта і його повного одужання.

Джерело: сайт bilyak.com.ua.

Exit mobile version