Site icon Главпост

«Це конкретний результат»: Зеленський про роботу на Мюнхенській конференції

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
"Це конкретний результат": Зеленський про роботу на Мюнхенській конференції

Щоб нікого не образити, одразу скажу, що всі зустрічі важливі для України. Угоди — це дійсно пріоритет, так як це не тільки розмова і не попередні домовленності, це — конкретний результат. Про результати Мюнхенської конференції "Подробицям" розповів президент України Володимир Зеленський.

"Щоб нікого не образити, одразу скажу, що всі зустрічі важливі для України. Угоди — це дійсно пріоритет, так як це не тільки розмова і не попередні домовленності, це — конкретний результат. Для мене дуже важливо привезти результат в Україну. Сьогодні дві угоди з Німеччиною і Францією дуже важливі. На цей рік від Німеччини 7,1 млрд підтримки — це потужний пакет. Поки що немає гарантій безпеки з США, команди вже працюють, два етапи перемовин вже були. Бачу в цьому у найближчому часі позитив. Сьогодні у нас була розмова ще з кількома країнами. Є домовленність про безпекові угоди, погоджені ще декілька угод", — зазначив Володимир Зеленський.

Він додав: "Я не вважаю, що це альтернатива допомозі США, це — дуже валива, абсолютно інша допомога Україні. Не на рік і не на два, на десять років. І це не значить, що на 10 років війна. Це значить, що ці країни з нами, це гарантії безпеки навіть якщо агресія повернеться після закінчення війни. Це не тільки зброя, а й реконструкція тощо. Окремо є зустрічі, де ми домовились про оборонні пакети з кількома державами, там і про артилерію, про гаубиці, про виробництво…".

По материалам: Подробности

Exit mobile version