Site icon Главпост

Уряд врегулював алгоритм роботи протезистів-ортезистів та механізм залучення соціальних працівників до реабілітаційних команд

Уряд врегулював алгоритм роботи протезистів-ортезистів та механізм залучення соціальних працівників до реабілітаційних команд

Уряд ухвалив рішення, яке вносить зміни до Порядку організації надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я та визначає порядок організації залучення соціального працівника до роботи мультидисциплінарних реабілітаційних команд.

Також положення про мультидисциплінарну реабілітаційну команду доповнено новими пунктами з описом функцій протезиста-ортезиста та соціального працівника.

У функціональні обов’язки протезиста-ортезиста, зокрема, входять:

Водночас соціальний працівник забезпечує взаємодію пацієнтів зі службою соціального захисту. Його функціонал доволі широкий й повністю відповідає викликам воєнного часу. 

Зокрема, такий фахівець може надати пацієнту вичерпну інформацію щодо:

Також соціальний працівник забезпечує встановлення зв’язків з членами сім’ї пацієнта (за наявності). Він може надати їм психосоціальну підтримку, сприяти відновленню контактів у разі їх втрати та проінформувати щодо будь-яких питань, які стосуються соціального захисту.

Для забезпечення виконання основних завдань соціальний працівник організовує свою роботу із застосуванням базового методу соціальної роботи — ведення випадку за активної участі отримувача послуг без укладення договору про надання соціальних послуг.

Для цього соціальний працівник, зокрема: 

Нагадаємо, наразі триває пілотний проєкт, в рамках якого соціальні працівники долучені до роботи мультидисциплінарних реабілітаційних команд 14 медзакладів. Кожен з таких фахівців допомагає пацієнтам з відновленням документів, побутовими труднощами, психологічними проблемами, проходженням ВЛК, МСЕК або оформленням довідки про обставини поранення.

Источник: МОЗ

Exit mobile version