Site icon Главпост

Долар по 40,7 грн та інфляція 9,7%: уряд відправив у Раду фінальний текст бюджету-2024

itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Долар по 40,7 грн та інфляція 9,7%: уряд відправив у Раду фінальний текст бюджету-2024

Кабінеті міністрів України схвалив і направив до Верховної Ради фінальний текст державного бюджету на 2024 рік. Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк і перерахував зміни порівняно з першим читанням.

У 2023-му році: 

Прогноз на 2024 рік:

Ще раз нагадаю, що сам курс в бюджет не закладається. Це виключно прогноз (читайте припущення) по якому рахуються надходження, запозичення та деякі видатки.

У текст бюджету-2024 заклали всі норми з законопроекта про "військове ПДФО". Відповідно прийняття самого Бюджету (а там правки вже не можна ставити) одразу буде означати зміни на рік щодо розподілу військового ПДФО і дорожнього фонду в загальний бюджет, пише Железняк.

Не дивлячись на те, що Парламент прийняв правку про зменшення видатків на 445 млн грн на серіали… гроші на них залишили в повному обсязі. І в тексті до другого читання вся сума залишилась… Ще раз – всі гроші на серіали залишились. Хоча мали по рішенню Парламенту йти на реабілітацію поранених військових.

У суботу, 4 листопада, проект державного бюджету на 2024 рік розгляне комітетом ВР з питань бюджету. Наступного тижня, скоріш за все 8 листопада, його в цілому проголосує парламент, повідомляє Железняк.

Нагадаємо, США у 2024 році зменшать розмір щомісячної бюджетної допомоги Україні з нинішніх $1,1 млрд до $825 млн. 

По материалам: Подробности

Exit mobile version