Site icon Главпост

Уряд ухвалив постанову щодо реалізації рамкової угоди про економічне співробітництво між урядами України та Австрії

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про «Деякі питання реалізації Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Республіки Австрія про економічне співробітництво у розвитку проєктів». 

Постанова спрямована врегулювати механізм використання коштів за програмою «Будівництво та модернізація закладів охорони здоров’я» для фінансування пріоритетних для держави проєктів. Головним розпорядником коштів та виконавцем за державною програмою є Міністерство охорони здоров’я України.

«Ухвалення постанови – це важливий крок у напрямку розвитку та реалізації спільних проєктів у сфері охорони здоровʼя між урядами України та Австрії. Завдяки потужній підтримці наших австрійських партнерів, ми можемо не лише реагувати на виклики повномасштабної війни, а і рухатися далі – працювати стратегічно у напрямку модернізації нашої медичної системи. – сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. – Розбудова лікарень дозволить як оновити діючі медзаклади, так і створити нові відповідно до існуючих потреб. Сучасна медична система, яка дозволяє забезпечити українських пацієнтів якісною, доступною та безоплатною медичною допомогою, – це те, куди ми рухаємося». 

Постанова вирішує одне з основних питань, яке було перепоною для реалізації згаданої вище рамкової угоди. Так, визначаються уповноважені замовники проєктів, тобто особи, які виступатимуть замовниками будівництва та укладатимуть контракти з австрійським постачальником – VAMED Engineering GmbH (або повʼязаним підприємством). 

Замовниками проєктів стали:

 

Також постановою визначено напрями використання коштів, зокрема, кошти спрямовуватимуться на передпроєктні та будівельні роботи, розроблення проєкту, закупівлю устаткування, обладнання і меблів, забезпечення нагляду за будівництвом тощо. 

Ухвалення постанови у перспективі дасть змогу реалізувати нові проєкти будівництва та оновити медичну інфраструктуру України. 

Источник: МОЗ

Exit mobile version