Site icon Главпост

Нова пенсійна доплата: хто має право на більшу суму

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Нова пенсійна доплата: хто має право на більшу суму

Українські пенсіонери мають можливість отримувати щомісячні доплати, але для цього потрібно відповідати певним умовам. Цю інформацію можна знайти на офіційному веб-сайті Пенсійного фонду України.

Згідно зі статтею 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", чоловікам, які набрали страховий стаж понад 35 років, і жінкам, які набрали страховий стаж понад 30 років, надається додаткова пенсія, яка збільшується на 1% від розміру основної пенсії за кожен повний рік страхового стажу, але не більше 1% мінімального розміру пенсії за віком (прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність).

Якщо розмір основної пенсії, розрахованої на підставі формули, перевищує мінімальний розмір пенсії для непрацездатних осіб (наразі це 2093 грн), то доплата обчислюється на основі величини прожиткового мінімуму.

Звичайно, якщо ви перевищуєте мінімальний стаж лише на рік або два, це мало впливає на розмір вашої пенсії. Проте, за п'ять років ваша щомісячна доплата буде збільшуватися на 100 грн.

Важливо відзначити, що додаткова пенсія за понаднормовий стаж розраховується після звільнення з роботи для пенсіонерів, які продовжують працювати при зростанні прожиткового мінімуму.

По материалам: Подробности

Exit mobile version