Site icon Главпост

Дональду Трампу висунули звинувачення у справі про виплату порнозірці перед виборами 2016 року

Дональду Трампу висунули звинувачення у справі про виплату порнозірці перед виборами 2016 року

Велике журі присяжних округу Манхеттен (Нью-Йорк) проголосувало за висунення звинувачень Дональду Трампу у кримінальній справі про причетність 45-го президента США до виплати $130 тисяч порноактрисі Стормі Деніелс. Про це повідомляють CNN і The New York Times.

Це перший випадок в історії США, коли чинному чи колишньому президенту країни висунуть кримінальні звинувачення.

Звинувачення буде опубліковано впродовж кількох днів за рішенням районного прокурора. Колишньому президенту США ставлять у провину тяжку статтю – звинувачення стосується платежу в розмірі $130 тисяч за мовчання, який перед виборами 2016 року отримала порноакторка Стормі Деніелс (справжнє ім'я Стефані Кліффорд) від юристів Трампа.

Сам політик заперечує як зв'язок із Деніелс, так і своє ставлення до отриманих нею виплат. Він назвав переслідування політичним і заявив, що "демократи здійснили немислиме, звинувативши невинного у відвертій спробі вплинути на вибори".

Очікується, що Трампа затримають та сфотографують, а також у нього знімуть відбитки пальців, після чого суддя вирішить питання про запобіжний захід.

У листопаді 2022 року Трамп оголосив, що висуватиметься на президентських виборах, які відбудуться восени 2024 року. Ще кілька розслідувань, пов'язаних із його можливими злочинами, перебувають на початковій стадії.

Як стверджує Стормі Деніелс, у 2006 році у них із Дональдом Трампом був сексуальний зв'язок. Також Деніелс заявляла, що у 2011 році, після того, як вона розповіла свою історію виданню In Touch Weekly, до неї підійшов невідомий на автостоянці в Лас-Вегасі і вимагав, щоб вона "залишила Трампа у спокої".

Інформація про те, що напередодні президентських виборів 2016 року представники Трампа могли заплатити Деніелс за мовчання, була опублікована у The Wall Street Journal у 2018 році.

За даними видання, отримавши гроші, актриса зобов'язалася не робити публічних висловлювань про свої стосунки з політиком.

Нагадаємо, що одкровення Стормі Деніелс поставили хрест на сімейному житті Трампа. ЗМІ повідомляли, що його дружина Меланія оголосила йому бойкот і найближчим часом планує подати на розлучення.

По материалам: Подробности

Exit mobile version