Site icon Главпост

росія зосередилась на наступі на Донбас, перекидає свіжих військових – Генштаб

itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
росія зосередилась на наступі на Донбас, перекидає свіжих військових - Генштаб

Російська федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках і збільшує чисельність особового складу. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 27 лютого.

За наявною інформацією, на тимчасово окуповану територію Луганської області перекинуто до 200 військовослужбовців строкової служби з Ростовської області.

Противник продовжує зазнавати втрат. Тому, для надання медичної допомоги своїм військовослужбовцям, активно використовує місцеву інфраструктуру на тимчасово захоплених територіях. Так, в населеному пункті Каланчак, на базі місцевої лікарні облаштовано військовий шпиталь. Туди вже привезли близько 150 поранених військовослужбовців збройних сил рф. Медичний персонал – виключно росіяни.

Ворог продовжує здійснювати заходи з дискредитації Сил оборони України та залякування мешканців тимчасово захопленої частини Херсонщини. Противник знову обстріляв з мінометів житлові квартали населеного пункту Олешки та звинуватив у цьому ЗСУ.

Авіація Сил оборони України завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші воїни за поточну добу знищили  9 з 12 іранських ударних БПлА типу "Шахед-136" та 1 – типу "Zala".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, один район зосередження живої сили противника та одну позицію протиповітряної оборони.

По материалам: Подробности

Exit mobile version