Site icon Главпост

У ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів з Білорусі

У ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів з Білорусі

Загроза ракетних ударів з Білорусі зберігається, як це було з початку повномасштабної війни. Тому треба завжди бути готовими до атак ворога.

Про це повідомляє речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Російські Міг-31 знаходяться там (в Білорусі – ред.)практично на постійній основі. Лише на нетривалий проміжок часу вони перелітали на територію росії, можливо з технічних причин. Зараз вони щодня злітають у небо і це є причиною недавніх масштабних повітряних тривог в Україні", – пояснює Ігнат.

Також він нагадав, що МіГ-31 є потенційними носіями ракет "Кинжал", які росіяни застосовують для враження стратегічних об’єктів в Україні.

"Ми завжди готуємося до нових російських атак з повітря. Після кожного масштабного обстрілу виконуються певні заходи для того, аби наші сили і засоби протиповітряної оборони ще краще спрацювали в майбутньому", – зазначив Ігнат.

Він також акцентував, що авіація має можливість швидко переміщатися.

"Це не підрозділ, якому потрібні тижні чи місяці на передислокацію. Авіація злетіла і за годину вона же в іншому місці. Тому треба розуміти, що авіаційна присутність росіян на території Білорусі була завжди з початку повномасштабного вторгнення", – звертає увагу Ігнат.

За його словами, навчання не впливають на переміщення авіації, оскільки рф може це зробити в будь-який момент, перемістивши її на один із 40 аеродромів, які вона використовує для атак проти України.

"Тому треба бути готовими завжди до можливих атак. Тому що стратегічна авіація – це наймобільніший вид, який можна застосовувати", – додав Ігнат.

По материалам: Подробности

Exit mobile version