Site icon Главпост

ЗСУ вразили базу окупантів на півдні Херсонщини: десятки поранених – Генштаб

ЗСУ вразили базу окупантів на півдні Херсонщини: десятки поранених - Генштаб

Збройні сили України 5 січня завдали удару по пункту дислокації окупантів у селі Гаврилівка Друга на півдні Херсонщини, внаслідок чого до сотні поранених росіян доставлені до лікарень. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 6 січня.

Підтверджено ураження 5 січня 2023 року пункту дислокації російських окупаційних військ у Гаврилівці Другій Херсонської області. Наразі відомо, що до місцевих лікарень привезли до 100 поранених військовослужбовців. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється.

Українська авіація впродовж поточної доби завдала удару по району зосередження російських окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії – ураження 2 районів зосередження живої сили та військової техніки противника. 

За даними Генштабу, основні зусилля противник зосереджує спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Веде наступальні дії на Бахмутському та безуспішно намагається покращити тактичне положення на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На інших – обороняється.

Протягом доби противник завдав 1 ракетного удару та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, в тому числі по цивільній інфраструктурі Донецької та Дніпропетровської областей.

За даними Reuters, "одержимість" Пригожина Бахмутом обумовлена його інтересом до соляних і гіпсових родовищ.

По материалам: Подробности

Exit mobile version