Site icon Главпост

США додатково виділять Україні $4,5 млрд на підтримку бюджету

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
США додатково виділять Україні $4,5 млрд на підтримку бюджету

США додатково виділять уряду України $4,5 млрд, внаслідок чого загальна бюджетна підтримка сягне $8,5 млрд. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фінансування, погоджене з Мінфіном США через Світовий банк, надходитиме уряду України траншами, починаючи з виплати у розмірі $3 млрд у серпні. Ця частина фінансової допомоги піде за липневою, коли Київ отримав від Вашингтона $1,7 млрд, і червневою, яка склала $1,3 млрд.

Світовий банк пояснив, що $4,5 млрд підуть на покриття "соціальних виплат, послуг у сфері охорони здоров'я та пенсій", допоможуть виконанню бюджетних зобов'язань "на національному та регіональному рівнях".

Читайте також

Війна коштує бюджету України 5 млрд доларів на місяць – Марченко

За даними USAID, фінансова підтримка з боку США дозволила Кабміну забезпечити подачу газу та електрики до лікарень, шкіл та інших критично важливих об'єктів інфраструктури, а також доставити в країну гуманітарні вантажі.

Ці кошти також пішли на оплату послуг медиків, учителів та інших держслужбовців. Загалом з початку року Сполучені Штати надали Україні фінансову допомогу в сумі понад $18 млрд.

Світовий банк пояснив, що $4,5 млрд підуть на покриття "соціальних виплат, послуг у сфері охорони здоров'я та пенсій", допоможуть виконанню бюджетних зобов'язань "на національному та регіональному рівнях".

Нагадаємо, що США виділили військовий пакет для України на $1 млрд.

По материалам: Подробности

Exit mobile version