Site icon Главпост

Перше судно з українським зерном прибуло в кінцевий пункт призначення

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Перше судно з українським зерном прибуло в кінцевий пункт призначення

У понеділок, 8 серпня, судно POLARNET, яке одне з перших скористалося "зерновим коридором", успішно пройшло перевірку інспекційною групою в Стамбулі і прибуло в кінцевий пункт призначення в Туреччині. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив:

Цей перший успішний досвід реалізації" зернової ініціативи " дозволяє нам з оптимізмом дивитися на подальші перспективи перевезень. Вдячний нашим партнерам з ООН і Туреччини за ефективне забезпечення безпеки руху судна і максимальну кооперацію на всіх етапах реалізації домовленостей.

У свою чергу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що прибуття судна з українським зерном є посланням надії кожній родині на Близькому Сході, в Африці та Азії.

Якщо Росія буде дотримуватися своїх зобов'язань, "зерновий коридор" продовжить підтримувати глобальну продовольчу безпеку.

First vessel with Ukrainian grain has reached customers in Türkiye. This sends a message of hope to every family in the Middle East, Africa, and Asia: Ukraine won’t abandon you. If Russia sticks to its obligations, the “grain corridor” will keep maintaining global food security. pic.twitter.com/rsSRrsVSUa

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) August 8, 2022

По материалам: Подробности

Exit mobile version