Site icon Главпост

Три країни виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС – Стефанішина

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Три країни виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС - Стефанішина

Три країни Європейського Союзу виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Про це під час візиту до Брюсселя заявила віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає DW.

Загалом приблизно сім країн Євросоюзу – це не східноєвропейські та не балтійські країни, як ви можете собі уявити, – висловлювали пропозиції щодо якогось іншого формату, пропонуючи екстракандидатство чи умовне кандидатство. Було дуже багато різних пропозицій, але фактично є три основні країни, які сьогодні не хочуть давати зелене світло для України.

Читайте також

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Віцепрем'єрка не уточнила, які саме країни виступають проти.

Якщо ви не хочете, щоб рішення було ухвалено 24-го числа (саміт ЄС щодо статусу кандидата для України), то давайте я їх назву, і ми будемо сидіти та обговорювати… Я впевнена, що 24 червня жоден з лідерів Європейського Союзу не зможе сказати Україні "Ні".

Нагадаємо, що Україна подала заявку на вступ до ЄС одразу після початку російського військового вторгнення.

9 травня країна передала союзу другу, останню частину анкети-опитувальника, яку необхідно заповнити для набуття статусу кандидата на членство в ЄС. У цьому документі Україна оцінювала відповідність українського законодавства до європейського. 

Читайте також

Україна не розглядає альтернативи членству в ЄС – Зеленський

При цьому деякі країни заявляли, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати багато часу. Зокрема у МЗС Франції говорили про 15-20 років.

По материалам: Подробности

Exit mobile version