Site icon Главпост

Бюджет України щомісяця зазнає збитків: названо значну суму

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Бюджет України щомісяця зазнає збитків: названо значну суму

Війна, яку затіяла росія, завдає колосальних втрат державному бюджету України. Щомісяця дефіцит сягає п'яти мільярдних доларів.

Такі підрахунки озвучив очільник уряду Денис Шмигаль для ВВС.

За його словами, оскільки на сході і півдні України сьогодні йдуть важкі бойові дії із великою кількістю втрат з обох сторін, це безумовно впливає на економіку країни.
 
За попередніми оцінками експертів, за час воєнних дій втрачено 30-50% економіки, прогноз падіння ВВП становить стільки ж.

"У середньому близько 35% економіки сьогодні не працює, відповідно бюджет виконується орієнтовно на 50%, від 50% до 75% мирного часу планового бюджету. При цьому драматично зросли витрати на соціальні потреби, на гуманітарні потреби, на розмінування. У нас понад 300 тисяч квадратних кілометрів територій виявились замінованими. Або забрудненими снарядами і бомбами, які не розірвалися. І це ставить Україну на перше місце у світі по мінній забрудненості наших територій. Усі ці речі утворюють бюджетний дефіцит у розмірі 5 млрд дол. щомісяця", – сказав він.

Шмигаль зазначив, що це – великі гроші, і у цьому Україну підтримують міжнародні партнери.
 
"Це великі гроші, звичайно, ми просимо партнерів нас підтримати. Отримуємо таку підтримку. Співпрацюємо з МВФ, з Міжнародним банком, Сполученими Штатами, з Європейським Союзом. Велика Британія дуже нас підтримує і не лише зброєю, а й грошима і санкціями", – додав прем'єр.

По материалам: Подробности

Exit mobile version