Site icon Главпост

Рада заборонила ліки з росії та Білорусі

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Рада заборонила ліки з росії та Білорусі

Верховна Рада України у другому читанні схвалила законопроект про заборону ввезення лікарських засобів з росії та Білорусі. 

Ініціаторами законопроекту №7313 виступили понад 20 депутатів від пропрезидентської партії "Слуга народу", які внесли його до парламенту 25 квітня.

У пояснювальній записці депутати зазначали, що в Україні вже діє заборона на ввезення медпрепаратів із росії, однак до країни досі можуть потрапити ліки, вироблені на російських підприємствах міжнародних фармацевтичних компаній.

Читайте також

Як отримати "Доступні ліки" за рецептом в умовах воєнного стану

Мета законопроекту – обмежити обіг в Україні лікарських засобів, виробництво яких хоча б частково розташоване на території рф чи білорусі для зменшення фінансової підтримки військової машини цих країн.

Таке рішення "чітко зафіксує позицію України щодо неприйнятності економічних відносин із країнами, які нищать українських громадян чи сприяють агресору в цьому".

20 березня Міністерство охорони здоров'я України заборонило продаж та застосування 39 лікарських засобів, виробники яких мають юридичну адресу або адресу місця провадження діяльності в Білорусі.

Читайте також

Перша міжнародна фармкомпанія йде з росії

Нагадаємо, що 22 травня Верховна Рада продовжила воєнний стан до 23 серпня та ухвалила закон про продовження мобілізації.

По материалам: Подробности

Exit mobile version