Site icon Главпост

МОЗ та МОН спільно розбудовуватимуть безпечне і здорове освітнє середовище у новій українській школі

29 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив План заходів із реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2022 рік. План заходів, як і Національна стратегія, спрямовані на формування безпечних, комфортних та здорових умов навчання в закладах загальної середньої освіти, опанування учнями знань і навичок, необхідних для безпечного та здорового способу життя. 

Міністерство охорони здоров’я долучиться до реалізації цього плану в таких напрямах: 

У межах цьогорічного плану заходів МОЗ:

Формування безпечного та здорового освітнього середовища – необхідна умова для забезпечення права дітей на освіту, охорону здоров'я, отримання якісних освітніх та медичних послуг. Ухвалений план і його реалізація допоможуть сформувати системний підхід до культури здорового та безпечного способу життя у суспільстві, а також налагодити співпрацю різних соціальних інституцій для досягнення цієї мети. 

Основна мета реалізації національної стратегії та плану заходів – це створення сучасного, розвивального, безпечного, комфортного та інклюзивного освітнього середовища, яке сприяє збереженню та зміцненню здоров’я, захисту від небезпек, підвищенню рухової активності дітей.

Довідка: 

Національна стратегія розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі розроблена Міністерством охорони здоров’я України й ухвалена Указом Президента України №195/2020 від 25.05.2020. План реалізації Національної стратегії затверджується щорічно.

Источник: МОЗ

Exit mobile version