Site icon Главпост

Уряд виділив додаткові кошти на централізовану подачу кисню для лікарень Сумської та Черкаської областей

Кабінет Міністрів України виділив додаткові кошти на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду лікарень Черкаської та Сумської областей. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Уряду 3 листопада. 

Йдеться про 28 млн гривень для Сумської області та 26,3 млн для Черкаської області. 

Епідеміологічна ситуація в регіонах та зростання кількості госпіталізованих потребують розширення ліжкового фонду для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Саме тому виникла додаткова потреба у видатках на забезпечення централізованою подачею кисню. 

Очікується, що встановлення систем централізованого киснепостачання відбудеться до 22 грудня 2021 року. Відповідна проєктно-кошторисна документація вже розроблена. 

Раніше Сумській області вже виділяли 26,5 млн гривень, а Черкаській – 16 млн гривень для забезпечення централізованою подачею кисню медзакладів регіонів. 

Нагадаємо, наразі 16 регіонів перебувають на червоному рівні епіднебезпеки та лише дві області відповідають показникам жовтого рівня. Більше про правила роботи в умовах карантину можна прочитати за посиланням.  

Источник: МОЗ

Exit mobile version