Site icon Главпост

На Херсонщині розгортають мобільний шпиталь для лікування хворих на COVID-19

У Херсонській області почали розгортати мобільний шпиталь Державної служби з надзвичайних ситуацій для прийому пацієнтів, хворих на COVID-19. 

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації. 

Розташується госпіталь біля однієї з лікарень міста Каховка. Йдеться про Каховську центральну міську лікарню ім. родини Панкеєвих. Туди вже вирушила колона рятувальників, яка п’ятьма вантажівками доправляє майно та обладнання. 

Госпіталь буде складатись з 35 наметів та модулів. З них 24 – це палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Останній автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення.

Розгортання шпиталю дозволить посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на Covid-19.

Нагадаємо, у Херсонській області запровадили червоний рівень епіднебезпеки ще 15 жовтня. 

Наразі рівень захворюваності перевищений у всіх областях України. Лише чотири регіони відповідають жовтому рівню епіднебезпеки. 

Міністерство охорони здоров’я раніше пояснило, які ознаки можуть свідчити про легкий перебіг захворювання, особливості догляду за хворими на COVID-19 вдома та чому треба та як правильно носити медичні маски. 

Источник: МОЗ

Exit mobile version