Site icon Главпост

У Сумській області запровадять червоний рівень епіднебпезки

З 23 жовтня червоний рівень епіднебезпеки буде встановлений у Сумській області. 

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 жовтня.

“Ще в одному регіоні доведеться посилювати протиепідемічні обмеження через загрозливу кількість госпіталізацій серед невакцинованих. День у день повторюємо: вакцинуйтесь, захистіть себе та близьких. Але чомусь дехто досі вважає, що COVID-19 його не торкнеться. Але як бачимо із щоденної  статистики – коронавірусна хвороба не жаліє нікого, до лікарень потрапляють як і молоді, так і люди похилого віку. І майже всі невакциновані. Тому для зменшення навантаження на лікарів та уникнення колапсу медичної системи у вказаному регіоні вимушені вводити додаткові протиепідемічні обмеження”, – заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Міністр нагадав, що вакцинуватись проти COVID-19 можна навіть в регіоні, в якому запровадили червоний рівень епіднебезпеки. 

Останні дані свідчать, що регіони із червоним рівнем, демонструють суттєве нарощування темпів вакцинації. Лише 19 жовтня вдалось зробити понад 226 тисяч щеплень. Зокрема, Дніпропетровська область стала лідером за кількістю проведених щеплень за добу. Там зробили понад 28 тисяч щеплень. 

Комісія також доручила Чернігівській, Львівській, Рівненській та Житомирській областям посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм, збільшити ліжковий фонд та ввести додаткові карантинні обмеження на територіях об’єднаних територіальних громад, в яких фіксуються найбільші спалахи захворюваності на коронавірусну хворобу. 

Червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіоні. 

Зокрема, забороняється: 

Важливо, що вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат.  

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил. 

Водночас місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил в регіоні. 

Рішення щодо скасування червоного рівня ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність ознак, які б відповідали вказаному рівню

Окрім того, з 21 жовтня набудуть чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно буде використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19. Більше про нові правила поїздок та необхідні для цього документи читайте за посиланням https://bit.ly/3j4ilvl.

Источник: МОЗ

Exit mobile version