Site icon Главпост

Уряд перерозподілив кошти на завершення реконструкції Центру дитячої кардіології та кардіохірургії в м. Києві

Кабінет Міністрів України перерозподілив 128 млн грн на завершення реконструкції будівель Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.  Відповідне розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік» схвалив уряд на своєму засіданні.

За умови відповідного фінансування завершення робіт заплановано на жовтень 2021 року.

Виділені кошти підуть на завершення реконструкції та введення в експлуатацію будівлі, в якій планується відкриття нових стаціонарних відділень, чотирьох сучасних операційних, реанімаційного відділення та відділення інтенсивної терапії.

Також планується відкриття ангіо-катетерізаційного відділення, відділення радіології та розміщення допоміжних підрозділів, які будуть оснащені високотехнологічних медичних обладнанням.

Запуск нового корпусу відкриє можливість уже в 2022 році збільшити кількість наданих медичних послуг, зокрема:

Комплексна реалізація проєкту дасть змогу підвищити доступність отримання якісної та своєчасної спеціалізованої (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

Довідково

У 1992 році було створено відділення кардіохірургії та реанімації новонароджених при Інституті серцево-судинної хірургії, де проведено першу операцію на серці  новонародженому. У 2003 році створено ДУ «Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України».

Починаючи з 2006 року Центр вперше почав представляти медичній громадськості цілий ряд нових революційних методик лікування серцево-судинних захворювань у новонароджених та дітей раннього віку. Він став в один ряд з передовими хірургічними клініками в світі.

За 2020 рік було проконсультовано 24,5 тис. пацієнтів, проведено 3,24 тис. госпіталізацій та 2,3 тис. операцій.

Источник: МОЗ

Exit mobile version