Site icon Главпост

Україна отримає від США інноваційні ліки проти COVID-19

В рамках співпраці з урядом США Україна отримає інноваційні лікарські засоби проти коронавірусу. Гуманітарна допомога еквівалентною вартістю майже 20 млн. дол. США надійде найближчим часом та буде розвезена до регіонів силами благодійних фондів. Такі домовленості фіналізували  в рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до США. 

“Уряд США спільно з компанією виробником в якості гуманітарної допомоги надасть нам інноваційні ліки проти COVID-19. Вони вже зареєстровані FDA та рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу, особливо за наявності ризику переходу у важку форму”, – коментує домовленості міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

В Україну направлять 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Препарати вже сформовані у вантаж та транспортуються до аеропорту для відправки в Україну.

 “Діють вони безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потрапляння в лікарню”, – пояснив міністр. 

Нагадаємо, що МОЗ також вже закупив 2784 флаконів препарату Тоцилізумаб та завершує закупівлю 14 346 упаковок Ремдесевіру. 

Источник: МОЗ

Exit mobile version