Site icon Главпост

Розпочалося будівництво обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську

Під час робочої поїздки до Донецької області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з початковим етапом будівництва сучасної обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську.

Цей медичний заклад не лише підвищить рівень охорони здоров’я в Донецькій області, а й забезпечить якісною високоспеціалізованою медичною допомогою мешканців прилеглих територій Луганщини та Харківщини.

Проєкт передбачає створення в лікарні потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням, розрахованого на 600 відвідувань за зміну. Стаціонарну допомогу планують надавати в умовах 19 відділень із загальним фондом 600 ліжок.

У структурі лікарні передбачене функціонування унікальних високоспеціалізованих відділень. Більшість видів медичної допомоги, які планують надавати тут, взагалі не надаються на території Донецької та Луганської областей або потребують значного розширення. Це стосується кардіохірургії (зокрема дитячої), судинної хірургії, гематології, проктології, торакальної хірургії, урології, політравми тощо. На базі стаціонарних відділень буде розміщено клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.

Лікарня споруджується в межах програми Президента «Велике будівництво».
 

Источник: МОЗ

Exit mobile version