Site icon Главпост

Яка ситуація на фронті сьогодні 10 вересня

itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Яка ситуація на фронті сьогодні 10 вересня

Сили оборони продовжують наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, українські військові мають певні успіхи.  Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

рф завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА Shahed-136/131 по Київській області. Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони було знищено 26 із 33 ворожих "шахедів".

Загалом ворог завдав пʼять ракетних та 81 авіаційний удар, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.

В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх в районах Кліщіївки Донецької області та Роботиного Запорізької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по восьми артилерійських засобах противника.

По материалам: Подробности

Exit mobile version