Site icon Главпост

Євросоюз розширив на Білорусь санкції за обхід обмежень проти рф

Євросоюз розширив на Білорусь санкції за обхід обмежень проти рф

Європейський Союз розширив на Білорусь санкції за обхід обмежень, запроваджених проти росії. Це випливає з заяви Єврокомісії.

Запроваджується заборона на експорт до Білорусі "чутливих" товарів та технологій, які сприяють військовому вдосконаленню країни.

Забороняється експорт до республіки лукашенко "вогнепальної зброї та боєприпасів, а також товарів та технологій, придатних для використання в авіації та космічній галузі".

Санкції пов'язані із причетністю Білорусі до російської агресії проти України. Обмеження запроваджують, щоб не допустити обходу санкцій проти росії через республіку.

У червні в рамках 11-го пакету санкцій ЄС запровадили заборону на постачання до рф зброї, продовжено обмеження на транзит через країну "чутливих категорій" товарів, включаючи авіаційні технології. До цього ж пакету входить механізм боротьби з третіми країнами для боротьби з обходом санкцій.

У липні 2023 року повідомлялося, що ЄС узгодили список обмежень, який дзеркально відображає санкції проти росії. З жовтня 2020 року ЄС поступово запроваджує санкції проти Білорусі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version