Site icon Главпост

Яка ситуація на фронті сьогодні 8 липня

itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Яка ситуація на фронті сьогодні 8 липня

Окупанти зосереджують основні сили на чотирьох напрямках фронту. За добу відбулося вже понад 20 бойових зіткнень. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Протягом доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та іранські ударні БпЛА Shahed. В результаті бойової роботи підрозділами ППО Сил оборони України знищено 5 ударних БпЛА типу Shahed.

Частина ударних БпЛА влучила в промислові об’єкти та об’єкти інфраструктури у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Також ворог завдав 34 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, внаслідок обстрілу російськими військовими Лиману 8 цивільних людей загинули і 13 отримали поранення.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось понад 25 бойових зіткнень.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

По материалам: Подробности

Exit mobile version