Site icon Главпост

354 доба повномасштабного вторгнення: оперативні дані від Генштабу

354 доба повномасштабного вторгнення: оперативні дані від Генштабу

У неділю, 12 лютого, Генеральний штаб ЗСУ публікує оперативну інформацію щодо російського вторгнення.

Розпочалася триста п’ятдесят четверта доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яра, Первомайського, Побєди, Мар’їнки і Вугледара Донецької області.

Протягом доби противник завдав 12 ракетних ударів, 3 з них – по цивільній інфраструктурі Харкова, та 32 авіаційних удари, 6 з яких – із застосуванням БпЛА "Шахед-136". 4 цих дрони збито. Також противник здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Також, наші захисники збили літак Су-25 та БпЛА типу "Орлан". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 районів зосередження живої сили противника та зенітно-ракетний комплекс

По материалам: Подробности

Exit mobile version