Site icon Главпост

США відправили Україні понад 60 БМП Bradley

США відправили Україні понад 60 БМП Bradley

Американська влада відправила Україні першу партію бойових машин піхоти (БМП) Bradley. До неї увійшло понад 60 машин. Загалом Вашингтон раніше затвердив передачу Києву 109 БМП.

Транспортне командування збройних сил США повідомило, що вантаж минулого тижня залишив Норт-Чарлстон (штат Південна Кароліна). У повідомленні на сайті командування опубліковано фото транспортування Bradley. Для перевезення було зафрахтоване судно норвезько-шведської компанії Wallenius Wilhelmsen.

M2 Bradley – основна бойова машина піхоти, що перебуває на озброєнні механізованих військ армії США. Застосовувалася американськими військами у війнах в Перській затоці та Іраку.

Екіпаж БМП Bradley – 3 людини (командир, навідник, водій), плюс десант 6 чоловік. Основне озброєння – 25-мм танкова гармата M242 Bushmaster, також має спарений 7,62-мм кулемет M240C.

США вперше анонсували передачу БМП Bradley Україні у спільній заяві президента Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца на початку лютого.

До першого пакету допомоги увійшли 50 БМП. Ще 59 машин увійшли до іншого пакету підтримки Києва, який був оголошений 19 січня.

По материалам: Подробности

Exit mobile version