Site icon Главпост

На “Північному потоці-1” впав тиск після аналогічного інциденту на “Північному потоці-2”

На "Північному потоці-1" впав тиск після аналогічного інциденту на "Північному потоці-2"

Падіння тиску зафіксовано ввечері 26 вересня на обох нитках газопроводу "Північний потік-1", причини інциденту наразі з'ясовуються. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на заяву оператора газогону Nord Stream AG.

Сьогодні ввечері диспетчери центру управління Північного потоку-1 зафіксували падіння тиску на обох нитках газопроводу. Причини з'ясовуються.

Раніше 26 вересня стало відомо про аналогічний інцидент на "Північному потоці-2" у водах Данії поряд із островом Борнхольм. За даними оператора газопроводу Nord Stream 2 AG, тиск на нитці А трубопроводу за ніч упав з 300 до 7 бар. Причиною став витік газу, ведеться розслідування.

Читайте також

"Если приспичило и тяжело": путін закликав ЄС зняти санкції з "Північного потоку-2" (відео)

Газопровід "Північний потік-2" було збудовано восени 2021 року, але так і не запущено. 22 лютого Німеччина зупинила процес його запуску у відповідь на визнання Росією незалежності самопроголошених "днр" і "лнр".

Газопровід "Північний потік-1" продовжував роботу після початку війни. Але спочатку Росія знизила, а пізніше і зовсім зупинила прокачування газу ним, пославшись на несправності єдиної робочої турбіни. У кремлі заявили, що газопровід не запустять, доки з рф не знімуть санкції.

По материалам: Подробности

Exit mobile version