Site icon Главпост

Ціни на гречку та цукор: до чого готуватися українцям

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Ціни на гречку та цукор: до чого готуватися українцям

У пресслужбі Мінагрополітики заявили про те, що вже у жовтні гречка, яка з початку року подорожчала вдвічі, має подешевшати. Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький переконаний, що підстав для зростання цін на цукор до кінця року немає. 

Гречка

Висоцький повідомив, що навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки й засіяли в 1,5 раза більше площі порівняно з минулим роком.

Наразі збір гречки тільки розпочався, обмолочено 8% площ, зібрано майже 12,6 тис. тонн. Загалом, очікується зібрати 140 тис. тонн. При тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. тонн. Відповідно, Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже в жовтні, коли крупа буде оброблена й поступить до споживача, очікуємо зниження ціни.

Цукор

Висоцький заявив, що ціни на цукор суттєво не зміняться. За його словами, цього року, незважаючи на всі складнощі через війну, аграрії посіяли 180 тис. га цукрового буряка.

Це дозволяє виготовити близько 1 млн 100 тис. тонн цукру, що повністю покриває його внутрішнє річне споживання. Крім того, за рахунок високого урожаю минулого року, сформовані запаси. Тому дефіциту цукру в Україні точно не буде. Чинників для зростання цін, як мінімум до кінця року, немає.

По материалам: Подробности

Exit mobile version