Site icon Главпост

Байден оголосив надзвичайну ситуацію в США

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Байден оголосив надзвичайну ситуацію в США

Президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації через загрозу нестачі енергогенеруючих потужностей. Про це повідомляє сайт Білого дому.

У заяві говориться, що є кілька факторів, які загрожують здатності США забезпечувати достатнє виробництво електроенергії. Ці фактори включають збої на енергетичних ринках, викликані вторгненням росії до України, і екстремальні погодні явища, що посилюються зміною клімату.

Зокрема, в деяких частинах США країни посуха в поєднанні з сильною спекою одночасно викликають дефіцит електроенергії та рекордний попит на неї. В результаті Федеральна комісія з регулювання енергетики і Північноамериканська корпорація з надійності електропостачання попередили про короткострокові проблеми з поставками електроенергії.

Також в заяві йдеться, що США імпортують більшу частину модулів для сонячних електростанцій з Південно-Східної Азії, але останнім часом не можуть поставляти їх в достатніх кількостях. Тому уряд працює з бізнесом для розширення внутрішніх потужностей з виробництва сонячної енергії.

"Тому я … оголошую надзвичайну ситуацію у зв'язку із загрозою нестачі достатніх потужностей з вироблення електроенергії для задоволення очікуваного споживчого попиту", – зазначив Байден.

Відповідно до указу імпорт сонячних модулів в США буде позбавлений від мит строком на один рік.

По материалам: Подробности

Exit mobile version