Site icon Главпост

Генштаб оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення

itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Генштаб оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення

У вечері, 16 квітня, Генеральний штаб ЗСУ публікує оперативну інформацію станом на 18:00 щодо російського вторгнення.

Противник завдавав авіаційних та ракетних ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах із залученням повітряного та морського компонентів. 

Через ведення бойових дій на території України перенесено ротацію підрозділів 68-ї загальновійськової армії Східного військового округу в Сирійській Арабській Республіці. 

За наявною інформацією, військкомати Центрального військового округу збройних сил російської федерації агітують військовозобов’язаних, які перебувають у запасі, до підписання короткострокових контрактів терміном від 3 місяців до 1 року. 

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури з території білорусі.

Ворог намагається покращити тактичне положення, протягом доби здійснив спробу проведення наступально-штурмових дій та намагався просунутись вглиб населеного пункту Довгеньке. Успіху не має, зазнав значних втрат. Для посилення угруповання на зазначеному напрямку з території російської федерації переміщено підрозділи зі складу 106-ї повітряно-десантної дивізії. 

Після завершення створення ударного угруповання та формування резервів противник буде намагатись відновити наступ у напрямку на Барвінкове та Слов’янськ.

Імовірно, противник продовжить штурмові дії вздовж всієї лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях. Зосереджуватиме зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, міста Маріуполь, а також виходу в райони населених пунктів Вугледар і Мар’їнка. Також готуватиметься до наступу на Курахівському та Авдіївському напрямках. 

Разом з тим, спостерігається зниження рівня морально-психологічного стану підрозділів 1 аорпусурмійського, що діє на Донецькому напрямку. Це повязано зі значними втратами підрозділів, поповнення яких відбулося за рахунок мобілізованих. 

За наявною інформацією, імовірність залучення оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова до збройної агресії проти України залишається низькою. 

По материалам: Подробности

Exit mobile version