Site icon Главпост

У Москві відбувається масштабна чистка генералів-корупціонерів, — британська розвідка

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Москві відбувається масштабна чистка генералів-корупціонерів, - британська розвідка

У Москві розпочалися репресії проти генералів, яких звинувачують у корупції. Окрім Міністерства оборони, це торкнулося і інших силових структур.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X (Twitter).

За даними звіту, 7 жовтня 2024 року російські ЗМІ інформували про висунення нових звинувачень проти ексзаступника міністра оборони Тимура Іванова, який вже був звинувачений у квітні 2024 року.

Перша справа стосується розкрадання 200 млн рублів (близько 2 млн доларів) під час закупівлі поромних суден для переправи через Керченську протоку, які постраждали під час війни. Друга – це крадіжка 3 млрд рублів (близько 200 млн доларів) з банку "Інтеркоммерц" під час купівлі іноземної валюти.

Британська розвідка зазначає, що звинувачення продовжують накопичуватись проти колишніх високопоставлених військових чиновників росії. Це є частиною масштабного переслідування високопосадовців, нижчих за рівнем уряду або виконавчої влади. Російські ЗМІ також інформують, що вісім генералів було звільнено з таких структур, як Слідчий комітет, Міністерство з надзвичайних ситуацій і Федеральна служба виконання покарань. Незалежні російські видання вважають, що це пов'язано із корупційними скандалами.

Якщо ця інформація підтвердиться, це може свідчити про розширення антикорупційних репресій за межі оборонного сектору, – зазначають у Міністерстві оборони Великої Британії.

Нагадаємо, що після початку свого п’ятого президентського терміну володимир путін провів зміни в уряді, зокрема звільнив міністра оборони Сергія Шойгу, призначивши його секретарем РНБО, а міністром оборони став Андрій Білоусов.

По материалам: Подробности

Exit mobile version