Site icon Главпост

Відкрився п’ятий табір для утримання російських військовополонених — Координаційний штаб

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Відкрився п'ятий табір для утримання російських військовополонених - Координаційний штаб

Завдяки Курській операції Силам оборони України вдалося суттєво поповнити обмінний фонд для визволення з російських катівень полонених українців. В Україні відкрився вже п'ятий табір для утримання російських військовополонених. 

Тепер Москва погоджується міняти навіть тих українців, кому так зване російське правосуддя встигло винести вироки. В обмін на своїх юнаків-строковиків віддає і "азовців", яких раніше категорично відмовлялися міняти. 

Під час останнього обміну в Україну повернулися 95 захисників, 48 з яких були засуджені у країні-агресорці до різних термінів ув'язнення. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

"У російській федерації та на окупованих територіях зараз понад 150 місць, де утримують українців у неволі. І немає структури, подібної на український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими під керівництвом Кирила Буданова. Відповідно забирати, формувати ці групи — це бюрократія, вона звісно може бути складною. І помилки можливі. Але це буває нечасто…

Наявність так званого фейкового вироку не є перешкодою для того, що повернути цих людей. Тому цей обмін є доказом того твердження.  нам вдалося повернути 28 людей з великими вироками — від 6,5 до 15 і більше років. І також 20 людей, які були так званими судами країни-агресорки засуджені до вічного ув'язнення…

Вся інформація про судове переслідування українців у країні-агресорці нам відома. Станом на сьогодні, якщо забрати цих 48 людей, які повернулися, це близько 150 людей офіційно підтверджені, які зазнають судових переслідувань. Також є інформація про інші випадки, вони не є офіційними, але ми так само за ними слідкуємо…

Вони поділяють на військовослужбовців та цивільних. Цивільним інкримінують тероризм, а військовослужбовцям намагаються шити білими нитками якісь воєнні злочини. 

Зараз не секрет, що наш обмінний фонд суттєво поповнився, і у нас відкрився п'ятий табір для утримання російських військовополонених. Відповідно наш обмінний фонд зростає і з'являються додаткові аргументи. не секрет, що зараз у цьому обміні були ті, хто потрапив у полон завдяки операції Збройних сил у Курській області. Відповідно у нас з'явилися нові аргументи, які дають нам важелі впливу на цей перемовний процес…

Від початку цього року ми під час обмінів дякуємо Об'єднаним Арабським Еміратам за допомогу під час обмінів", — розповів Петро Яценко.

По материалам: Подробности

Exit mobile version