Site icon Главпост

Франція передасть Україні 12 САУ Caesar

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Франція передасть Україні 12 САУ Caesar

Найближчим часом Франція передасть Збройним силам нові озброєння, у тому числі 12 нових самохідних артилерійських установок Caesar. Про це міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню повідомив в інтерв'ю тижневику Tribune Dimanche.

12 нових гармат Caesar, які будуть доставлені в Україну, а також 155-мм снаряди, ракети Aster, керовані бомби AASM, ракетні установки та ракети Mistral…

Він нагадав, що майже 60 САУ Caesar вже передали Україні і майже 80 буде доставлять ЗСУ наприкінці 2024 року.

За словами міністра, фінансування цих поставок стало можливим за рахунок використання відсотків від заморожених у європейських банках російських активів, про що домовилися у червні цього року керівники країн ЄС, США та Японії на зустрічі G7.

Французький "Цезар" (Caesar) — вантажівка підвищеної прохідності, оснащена 155-мм гарматою, яка здатна з відмінною точністю вразити ціль на відстані 40 км. Це дуже мобільна машина вагою 18 тонн, здатна розвивати швидкість до 50 км/год на будь-якій місцевості.

​Має достатньо високу швидкострільність — 5 пострілів за хвилину, та високу кучність стрільби. Може використовувати кілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО. Боєзапас — 36 боєприпасів.

Caesar виробляється французькою компанією Nexter на базі вантажівки з колісною формулою 6х6 виробництва французької компанії Arquus концерну Renault. 

САУ "Цезар"

Раніше повідомлялося, що Франція найближчим часом поставить в Україну свої дрони-камікадзе.

По материалам: Подробности

Exit mobile version