Site icon Главпост

Народній депутатці Аллахвердієвій повідомили про підозру в незаконному збагаченні

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Народній депутатці Аллахвердієвій повідомили про підозру в незаконному збагаченні

Антикорупційні органи повідомили про підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн грн чинній народній депутатці. Про це повідомляє НАБУ та САП.

За даними ЗМІ, йдеться про народну депутатку від президентської партії "Слуга народу" Ірину Аллахвердієву (теперішнє прізвище — Кормишкіна).

За даними слідства, у 2021-2022 роках вона набула у власність активи на суму понад 20 млн грн. За них згодом було придбано будинок на Одещині, в якому народна обраниця наразі проживає. 

Водночас її офіційний дохід за цей період та заощадження становили не більше 2,7 млн грн, які підозрювана використала на інші цілі. Таким чином нардепка незаконно збагатилася на суму понад 20 млн грн.

Кваліфікація дій підозрюваної: ст. 368-5 КК України. Народній депутатці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ірина Аллахвердієва

У травні 2023 року стало, що Ірина Аллахвердієва вийшла заміж за бізнесмена та депутата Миколаївської обласної ради Юрія Кормишкіна, який є власником великої агрокомпанії "Південна Аграрно-Експортна Компанія" (ПАЕК).

По материалам: Подробности

Exit mobile version