Site icon Главпост

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олійник звільнився за власним бажанням

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олійник звільнився за власним бажанням

Керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника звільнено з посади за власним бажанням. Про це повідомив Офіс генпрокурора. 

Наказом Генерального прокурора Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням. 

Там додали, що триває проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває. Службове розслідування охоплює перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Днями журналіст Юрій Бутусов з'ясував, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність у керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи.

З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор — Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури.

Читайте також

Уряд змінив порядок оформлення інвалідності

Нагадаємо, 4 жовтня Державне бюро розслідувань повідомило про викриття керівниці Хмельницького обласного МСЕК та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах.

У жінки в робочому кабінеті знайшли $100 000, а також низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" з прізвищами та фіктивними діагнозами. Крім того, вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис., 300 000 євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси тощо.

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Тетяні Крупі повідомили про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Їй загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

По материалам: Подробности

Exit mobile version