Site icon Главпост

«Я сказав Трампу — або в України буде ядерна зброя, або членство в НАТО» — Зеленський

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
"Я сказав Трампу - або в України буде ядерна зброя, або членство в НАТО" - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у розмові з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом сказав, що Україні для захисту потрібне членство в НАТО, та наголосив на провалених гарантіях Будапештського меморандуму.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками засідання Європейської ради, передає Hromadske.

Зеленський наголосив, що росія, зокрема, була гарантом меморандуму, за яким Україні обіцяли захист територіальної цілісності та суверенітету в обмін на відмову від ядерної зброї. Але цей документ та інші домовленості з росією не працюють.

‎Хто з цих великих країн, з цих ядерних держав постраждав? Усі? Ні, одна Україна. Хто віддав ядерну зброю? Усі? Ні, одна Україна. Хто сьогодні воює? Україна. І тому в нас так. У розмові з Дональдом Трампом я йому сказав: "Який же вихід? Або в України буде ядерна зброя — і тоді це для нас захист, — або ми повинні мати якийсь альянс". Окрім НАТО, ми сьогодні не знаємо дієвих альянсів…

 

Тому ми обираємо НАТО, не ядерну зброю. Я вважаю, що мене почув у цьому разі Дональд Трамп. Він сказав: "У вас справедливі аргументи".

Читайте також

Новий генсек НАТО розкрив стратегію альянсу щодо України

Наприкінці вересня Зеленський зустрівся з Трампом у Trump Tower у Нью-Йорку. Це була їхня перша особиста зустріч за п'ять років. Виступаючи перед журналістами на початку зустрічі, Зеленський сказав, що "маємо спільний погляд на те, що війну в Україні має бути зупинено, і путін не може перемогти".

Трамп заявив, що якщо переможе на виборах, то швидко вирішить питання з війною в Україні. "У нас дуже хороші відносини [з Зеленським], і у мене також дуже хороші стосунки, як ви знаєте, з путіним. І я думаю, якщо ми виграємо [вибори], ми вирішимо це", — заявив республіканець.

По материалам: Подробности

Exit mobile version