Site icon Главпост

Пентагон деталізував вміст нового пакета зброї Україні на $425 млн

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Пентагон деталізував вміст нового пакета зброї Україні на $425 млн

Міністерство оборони США оприлюднило деталі пакета військової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, який був оголошений 16 жовтня. Про це повідомляє сайт Пентагону.

Цей пакет виділяється в рамках програми PDA (Presidential Drawdown Authority), що дозволяє постачання озброєння із складів армії США.

В оновленому переліку допомоги йдеться про додаткові боєприпаси для систем NASAMS і HIMARS, ракети RIM-7, а також підтримку протиповітряної оборони, зенітні ракети Stinger та боєприпаси класу "повітря-земля".

Серед іншого, до пакету входять 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, ракети для системи TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4, транспортні засоби HMMWV, стрілецька зброя, боєприпаси, гранати, тепловізори, навчальне обладнання, засоби для підривних робіт та запчастини.

У Міноборони США також підкреслили, що країна продовжить співпрацю з близько 50 членами Альянсу та партнерами через Контактну групу з питань оборони України для задоволення нагальних потреб українських військових у боротьбі з російською агресією.

По материалам: Подробности

Exit mobile version