Site icon Главпост

FATF обговорить можливість включення росії до чорного списку — Politico

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
FATF обговорить можливість включення росії до чорного списку - Politico

Міжнародна група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) 22 жовтня ухвалить рішення про можливе включення росії до чорного списку, куди зараз входять КНДР, Іран та М'янма. Про це пише Politico з посиланням на доповідь засідання організації.

Включити рф до списку юрисдикцій з високим рівнем ризику попросила Україна. Вперше Київ звернувся до FATF з пропозицією включити росію до чорного списку в квітні 2022 року. Після цього країна стабільно надавала нові докази зниження рейтингу країни.

У досьє FATF йдеться про те, що росія перебуває у тісній економічній та військовій співпраці з державами з чорного списку — Іраном та Північною Кореєю, а також фінансує приватні військові формування, серед яких ПВК "Вагнер". У документі також сказано, що росія використовує Telegram та криптовалюти для фінансування тероризму та відмивання грошей.

​FATF — головна у світі організація боротьби з відмиванням грошей. Потрапляння до її чорного списку загрожує росії фактичним відключенням від міжнародної банківської системи.

У лютому 2023 року FATF призупинила членство росії в організації. У лютому 2024 року росію знизили у рейтингу контролю за операціями з криптовалютою з "відповідає" до "частково відповідає".

По материалам: Подробности

Exit mobile version