Site icon Главпост

Китай почав військові навчання навколо Тайваню

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Китай почав військові навчання навколо Тайваню

Китай у ході навчань навколо Тайваню має намір провести тренування з блокування та взяття під контроль ключових портів та районів, повідомив офіційний представник Східної зони бойового командування китайської армії Лі Сі. 

Як передає Xinhua, Народно-визвольна армія Китаю направила сухопутні війська, військово-морські та військово-повітряні сили, ракетні та інші війська на навчання "Спільний меч-2024B" у Тайванській протоці. Тренування відбудуться у північній, південній та східній частинах острова.

Під час навчань китайські кораблі та літаки наблизяться до Тайваню з різних напрямків і "проведуть маневри зі спільного штурму за участю різнорідних ударних сил". ВМС та ВПС проведуть спільне патрулювання, відбудуться тренування з "блокування та взяття під контроль ключових портів і районів, завдання ударів по морських і наземних цілях".

"Навчання є суворим попередженням сепаратистським силам, які прагнуть "незалежності Тайваню", і є справедливим і необхідним кроком для захисту національного суверенітету та збереження державної єдності", — заявив Лі Сі.

Адміністрація Тайваню заявила, що маневри Китаю є "кричущою провокацією". Джерело Reuters на острові вважає, що Китай відпрацьовує блокаду тайванських портів на півночі та півдні та міжнародних морських шляхів, а також відбиття прибуття іноземних сил.

У травні на Тайвані відбулася інавгурація нового президента Лая Цінде.

Читайте також

США виділили Тайваню військову допомогу на $567 млн

Після поразки в громадянській війні у 1949 році прихильники націоналістичної партії, яка правила Китаєм, Гоміньдан втікли на Тайвань, відмовилися визнавати легітимність уряду комуністів і оголосили себе єдиною законною владою по обидва боки Тайванської протоки.

Перший час такої ж думки дотримувалася і більшість світової спільноти, і саме Китайська Республіка мала місце в ООН.

Однак у 1971 році право представництва в ООН перейшло до комуністичного материкового Китаю, і в наступні роки міжнародна підтримка уряду Гоміньдану поступово ослабла. Пекін вважає уряд на Тайвані сепаратистським, а сам острів своєю провінцією.

По материалам: Подробности

Exit mobile version