Site icon Главпост

«Матері мають швидше виходити на роботу»: у Мінсоцполітики прокоментували підвищення виплат при народженні дитини

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
"Матері мають швидше виходити на роботу": у Мінсоцполітики прокоментували підвищення виплат при народженні дитини

Міністерство соціальної політики України працює над тим, щоб допомогти молодим матерям швидше повернутися на роботу після народження дитини. Так глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович під час виступу у Верховній Раді відповіла на питання щодо підвищення виплат при народженні дитини.

"Розстрочка на три роки такої суми, можливо, є не дуже вдалим рішенням, тож давайте подумаємо, а що ми зробимо з цієї сумою, яка є насправді одноразовою, при народженні дитини. Також потрібно пам'ятати, що ця допомога, вона не є підтримкою для дружини чи матері, яка є у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років.

Читайте також

В Івано-Франківську за народження дитини платитимуть від 20 000 гривень

Сьогодні у нас є дуже багато різних інших інструментів, зокрема якщо це більше дітей в родині, то у нас є, безумовно, допомога на багатодітних родин, а також якщо родина немає можливості утримувати один з другого з подружжя в цей проміжок часу, у нас також є допомога малозабезпеченим по бідності.

Зараз ми опрацьовуємо новий вид допомоги базовий соціальний дохід і базова соціальна допомога для того, щоб підтримати родини, які не мають достатнього доходу. І що важливо, коли ми говоримо про матір, народження дітей, то я би більше говорила про швидку її професіоналізацію і незалишення в ситуації, коли вона 3 роки змушена перебувати з дитиною вдома сама і таким чином, потім не могла виходити на роботу і потребувала повної перекваліфікації. Давайте ми подумаємо про те, як ми таким чином допомагаємо нашим матерям, щоб вони могли виходити швидше на роботу.

Читайте також

Штучне запліднення коштом держави: як отримати допомогу

Для цього ми, наприклад, розробили і вже запровадили інструмент муніципальної няні, яка діє в при фронтових територіях, там, де дитина з інвалідністю", — заявила Жолнович.

 

Зараз у зв'язку з народженням дитини передбачена державна допомога у розмірі 41 280 грн, але виплата цієї суми розтягнута у часі на три роки. Спочатку держава виплачує одним платежем 10 320 грн, а решту суми — по 860 грн щомісяця впродовж трьох років (36 місяців).

Як писали "Подробиці", на фоні війни в Україні впали показники народжуваності. Порівняно з минулим роком — удвічі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version