Site icon Главпост

Військові інженери з КНДР допомагають армії рф завдавати ракетних ударів по Україні — The Guardian

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Військові інженери з КНДР допомагають армії рф завдавати ракетних ударів по Україні - The Guardian

Військові інженери з КНДР допомагають російським військам завдавати ударів по Україні північнокорейськими ракетами KN-23. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела в українському керівництві.

За словами співрозмовників видання у Південній Кореї та Україні, громадяни КНДР були серед загиблих внаслідок українського ракетного удару біля Донецька минулого тижня. Чи це були військові інженери чи військовослужбовці, невідомо.

KN-23 (Hwasong-11Ga) — північнокорейська балістична ракета, яка є аналогом балістичної ракети РФ "Іскандер-М". Дальність польоту KN-23 становить 410 км, розмір бойової частини не перевищує 500 кг.

8 жовтня міністр оборони Південної Кореї Кім Йє Хен заявив, що КНДР "ймовірно" відправить своїх військових в Україну для підтримки росії після того, як у червні 2024 року країни уклали договір про всеосяжне стратегічне партнерство.

Оскільки росія та Північна Корея підписали взаємний договір, схожий на військовий союз, можливість такого розгортання є вірогідною.

Читайте також

Половину снарядів для війни росія отримує від КНДР — The Times

Видання Kyiv Post з посиланням на джерела писало, що внаслідок українського ракетного удару 3 жовтня по території поблизу окупованого Донецька загинули 20 військових, серед яких шестеро офіцерів з Північної Кореї. За інформацією видання, військові з КНДР прибули туди для переговорів з російськими колегами.

За оцінками Міноборони Південної Кореї, влітку 2024 року КНДР відправила до росії щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, в яки могло бути до 4,8 млн снарядів.

КНДР постачає росії не лише снаряди, а й ракети. Водночас майже половина північнокорейських балістичних ракет, які армія рф запускала по території України, збивалася з траєкторії та вибухали у повітрі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version