Site icon Главпост

Уряд оновив правила доставки повісток поштою: коли вона вважається врученою

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Уряд оновив правила доставки повісток поштою: коли вона вважається врученою

Кабінет міністрів змінив правила надання послуг поштового зв'язку, які регулюють процедуру доставки та вручення повісток. Про це свідчить постанова уряду №1147.

Відтепер рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу).

У разі відсутності адресата за адресою працівник пошти інформує адресата за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК".

Якщо впродовж трьох робочих днів дресат не з’явився для одержання рекомендованого листа з позначкою "Повістка ТЦК", працівник об’єкта поштового зв’язку робить позначку "адресат відсутній за зазначеною адресою", яка засвідчується його підписом з проставленням відбитка поштового пристрою. І не пізніше наступного робочого дня повертає такий лист до відправника — ТЦК та СП.

Зміни також стосуються судових повісток, які відтепер можуть доставлятися разом з повістками ТЦК, і підлягають особистому врученню адресатам.

Раніше "Подробиці" писали про те, кому відправлятимуть повістка поштою та в яких випадках вона вважається врученою.

По материалам: Подробности

Exit mobile version