Site icon Главпост

Другого Саміту миру в листопаді не буде: радниця Єрмака розповіла подробиці

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Другого Саміту миру в листопаді не буде: радниця Єрмака розповіла подробиці

Другий Саміт миру, який Україна планувала провести до виборів у США, не відбудеться у листопаді. Про це в інтерв'ю виданню "Телеграф" заявила радниця глави Офісу президента України Дарія Зарівна, команда якої відповідає за підготовку та ключові документи конференцій.

В листопаді Другий саміт миру ще не відбудеться. Але все для його підготовки вже має бути готово. Поки що проходять тематичні конференції по кожному пункту Формули, які закінчуються прийняттям комюніке. Основні положення цих комюніке стануть основою для майбутнього мирного плану Другого саміту.

Зарівна уточнила, що саміт відбудеться, але навряд чи у листопаді, скоріше пізніше. Після цього чиновниця додатково пояснила у своєму телеграм-каналі, що у жовтні відбудеться низка тематичних конференцій щодо пунктів "Формули миру".

Протягом жовтня відбудеться низка тематичних конференцій по пунктах Формули миру. Остання така конференція пройде 30-31 жовтня. Питання дати проведення Другого саміту миру буде вирішуватись після завершення тематичних конференцій.

Президент Зеленський не уточнював, коли Київ хоче провести другий Саміт миру, але кілька разів казав, що росія має бути на ньому представлена, бо інакше неможливо досягти результатів. У Держдепартаменті США, у свою чергу, говорили, що підтримають Україну, якщо вона вирішить покликати росію на другий Саміт миру.

По материалам: Подробности

Exit mobile version