Site icon Главпост

На Сумщині пролунало 108 вибухів: є поранені цивільні

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Сумщині пролунало 108 вибухів: є поранені цивільні

Ситуація на прикордонних територіях Сумської області станом на 21:00 5 жовтня 2024 року залишається напруженою.

Як повідомляє Сумська обласна військова адміністрація у соцмережах, протягом дня російські війська здійснили 61 обстріл прикордонних населених пунктів, зафіксовано 108 вибухів.

Обстрілів зазнали громади: Миколаївська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Річківська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Свеська, та Середино-Будська.

У Білопільській громаді зафіксовано пуски КАБ (2 вибухи), удари FPV дронами (2 вибухи), артилерійські обстріли (12 вибухів) та мінометний вогонь (9 вибухів). Великописарівська громада постраждала від пусків КАБ (2 вибухи), артилерії (14 вибухів) та скидань ВОГ з БПЛА (2 вибухи). Краснопільська громада піддалася атакам FPV дронів (2 вибухи) та мінометному обстрілу. У Хотінській громаді було три артилерійські вибухи.

Середино-Будська та Есманьська громади також постраждали від ударів FPV дронами (відповідно 3 та 14 вибухів), у Есмані також зафіксовано пуски КАБ (2 вибухи). У Свеській громаді було шість вибухів від FPV дронів та чотири мінометних вибухи. Миропільська громада зазнала трьох вибухів від КАБ та десяти артилерійських ударів.

У Миколаївській громаді зафіксовано удар "Ланцетом" (1 вибух) та удари FPV дронами (4 вибухи). У Річківській громаді внаслідок скидань ВОГ з БПЛА (2 вибухи) поранення отримали троє цивільних. У Новослобідській громаді зафіксовано один вибух від FPV дрона, а Шалигинська громада постраждала від мінометних обстрілів (4 вибухи) та ударів FPV дронами (3 вибухи).

По материалам: Подробности

Exit mobile version