Site icon Главпост

Кабмін дозволив купувати за пільговою іпотекою єОселя житло старше 10 років — Шуляк (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Кабмін дозволив купувати за пільговою іпотекою єОселя житло старше 10 років - Шуляк (відео)

Кабінет міністрів України ускладнив вимоги за іпотечною програмою "єОселя" під 3% (для військових, медиків, учителів, науковців), але покращив її умови для вимушених переселенців, для яких пільгова ставка становить 7%. 

Вони зможуть купувати квартири або будинки віком до десяти років, тоді як раніше вік житла за єОселею для них був обмежений трьома роками.Зокрема таке житло можна придбати у Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Сумській і Херсонській областях.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Уряд змінив для внутрішньо переміщених осіб і вони можуть купити житло, яке не старіше 10 років. Це може бути будь-яка область України. тут не має обмежень. Для всіх інших учасників пільгової програми — це військовослужбовці, представники силових відомств, педагоги, науковці, медичні працівники — вони можуть купувати житло, яке не старіше трьох років за виключенням п'яти областей. Це Чернігівська, Харківська, Запорізька, Сумська та Херсонська області. 

У цих областях можна буде купувати житло, яке не старіше 10 років. Це пов'язано з тим, що у цих областях не будується житло. І держава не хоче обмежувати своїх громадян, які вирішують свою житлову проблему. Тому максимально широко надається вибір таких можливостей по програмі "єОселя" і "єВідновлення", — розповіла Олена Шуляк.

По материалам: Подробности

Exit mobile version